2012. június 27., szerda

Milyen az ideális nő?

Minden nő arra vágyik, hogy tökéletes legyen. Sosem vagyunk elégedettek magunkkal, szeretnénk leadni 2 kilót, vagy nagyobb melleket, vagy magasabbnak lenni, vagy hosszabb hajat...röviden: szeretnénk úgy kinézni, mint korunk ideáljai, azok a nők akik a címlapokról néznek ránk. Szinte tökéletesek, ők az ideálok....de nem volt ez mindig így.

Hogy mikor és ki számított szex szimbólumnak/tökéletesnek/jó nőnek/ideálnak teljesen változó.



Kezdjük a múlt század elején, az 1910-es évek:

A nőiességet hangsúlyozták, szerették a V kivágást, a mély dekoltázst, a telt kebleket és a darázs derekat, és eltűntek a ruhákból a fűzők.


A 20-as évek:
Ekkor jött a képbe (és divatba) Coco Chanel. Aki otthon van kicsit divattörténetben az tudja kiről és miről van szó, aki nem az olvasson utána itt. Az eddigiekkel ellentétben a "fiús lányok" ideje jött el, divatba hozta a rövid szoknyát és a "kicsi feketét", szóval a N°5 mellet még nagyon sokat köszönhetünk neki :)

Coco Chanel












A 40-es évek:
A végzett asszonyaié volt a főszerep. Divat volt a hosszú haj és vörös rúzs, a dús és hosszú szempillák, a nők gyakorlatilag dögös, férfi szív pusztító démonok voltak.


Az 50-es évek:
Ismét nagyon nőiesek a nők :) Dior megálmodta a "New Look"  stílust, aminek főbb jellemzői a szűk, alakkövető felsők és a lebegő szoknyák voltak. Tényleg nagyon elegáns és nőies, nekem nagyon tetszik :)



A 60-as évek:
A 60-as években ismét a vékony, szinte kisfiús alkat volt a divat, rövid szoknyával kiegészítve, és Twiggy :) Nem kell több szó, a kép mindent elárul:







A 70-es évek:
Hódított trapéznadrág  és a vastag talpú cipő, élénk, egymáshoz nem illő színek (nocsak, nem is oylan új a color blocking), és a hosszú haj. 


A 80-as évek:
Elindul hódító útjára az aerobic láz, ami a mai napig osztatlan siker. Ezzel megváltozik valami, divatba jön a sport, az egészséges életmód. Ezzel párhuzamosan kialakul egy kép a nőről, akinek izmos és formás minden idoma, nincs rajta felesleg, csak sok-sok dauer, erre már én is emlékszem :)













És ami innen jön az már nem is annyira történelem, hisz mér én is átéltem :) Mindannyian emlékszünk a melegítőkre és futócipőkre, a magas derekú farmerra rövid toppal, és a végén jött a legdurvább....leírni is alig merem...a magas talpú holdjárók.... :D


És most jönne a 21. század nőideálja.... na de ezt a következő posztban :) Nézzetek be honlap is :)

forrás: life.hu, google


Nektek melyik kor ideálja tetszik a legjobban?