2012. június 11., hétfő

Idén nyáron divat lesz a peplum


Forrás: shopping.hu
Igen, a hír igaz, több forrásból is meggyőződtem róla, idén nyáron hódít a peplum. Lehet örülni vagy nem örülni, én még nem döntöttem el, de a poszt végére el fogom :)



Mielőtt bármit is kijelentenék, fontos megtudni pontosan mi is az a peplum? Ez egy fodros rész, a ruha része (mily meglepő), derék tájon található, vagy a felső aljához van varrva, vagy a szoknya derék részéhez tartozik, vagy az egyrészes ruhák esetében szintén a derék rész környékére van varrva.

Mango szoknya forrás itt

felső forrás itt


   
  
ruha forrás itt



Nagyjából így néz ki a dolog. Ránézésre nem rossz ötlet, azoknak akik kicsit keskenyebb a csípője segít, hogy optikailag szélesebbnek tűnjön, egy jó push-up melltartóval kiegészítve pedig jól meg lehet közelíteni az ideális homokóra alakot. Akinek meg esetleg, ne adj' ég több (de tényleg csak pár szelet sütivel és néhány finom vacsorával több) van a a csípőjén "ápol és eltakar". Mivel az összes fazonhoz szigorúan ceruza szoknya fazon ajánlott alulra, ami pedig ha jól van szabva pluszba vékonyítja optikailag a combot, úgy gondolom nagy bakot nem lőhetünk vele. Kicsit színesebb, virágosabb verzióban ideális hétköznapi, akár munkába/iskolába járós viselet is lehet.

Forrás: itt
Most, hogy ennyit írtam róla és sok képet megnéztem meg is jött a kedvem hozzá, amint lehetőségem nyílik beszerzek egy peplum felsőt :) 

Egyébként a képen látható ruhák ha ismerősek kicsit az nem a véletlen műve, volt már divatban a peplum a 80-as években is:
Forrás: itt

Gyakorlatilag nincs különbség a mostani ruhákhoz képest, így elképzelhető, hogy a peplum-ruci vadászatot a kedvenc vintage turimban kezdem :)